Franța cere reluarea dialogului dintre israelieni și palestinieni

597
Franța cere reluarea dialogului  dintre israelieni și palestinieni - juppe-1318435745.jpg
Ministrul francez al afacerilor externe, Alain Juppé, și-a exprimat, ieri, satis-facția față de acordul privind eliberarea a o mie de deținuți palestinieni în schimbul tânărului soldat israelian Gilad Shalit și a reafirmat necesitatea reluării dialogului între cele două părți.

"Trebuie să fie reluat dialogul, pentru că nu există nicio altă soluție pentru pace în regiune și pentru securitatea Israe-lului", a spus Juppé, într-un interviu pen-tru postul de radio France Info.

Ministrul francez a apreciat drept satisfăcător acordul privind eliberarea soldatului Gilad Shalit, care are și cetățenie franceză, dar a considerat că s-a întârziat prea mult.

Anterior, președintele francez Nicolas Sarkozy și-a exprimat satisfacția față de anunțarea apropiatei eliberări a soldatului Shalit, care a fost capturat de Hamas, la sfârșitul lunii iunie 2006. Sarkozy a vorbit la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu și cu tatăl tânărului soldat, Noam Shalit.

Președintele francez a subliniat că, din ziua în care a fost capturat Gilad Shalit, "Franța nu a încetat să acționeze, în coope-rare cu autoritățile israeliene și din alte țări", pentru ca acesta să poată fi eliberat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Septembrie 2011
Stire din Actual : Sute de romi români evacuați din Marsillia
Pagina a fost generata in 0.3955 secunde