Ce scrie presa străină despre "duelul" Băsescu - Sarkozy

787
Ce scrie presa străină despre
Gestul președintelui francez, Nicolas Sarkozy, de a refuza o discuție cu omologul său român Traian Băsescu, la Lisabona, surprins de camerele de televiziune, a fost comentat de presa internațională, care a publicat fotografii și înregistrări video de la întâlnirea celor doi, menționează Mediafax.
Cotidianul francez Le Monde a publicat un material însoțit de o fotografie și de o înregistrare video, în care vorbește despre un "refuz brutal" al lui Nicolas Sarkozy în fața președintelui român, "dornic să discute cu el", cu ocazia summitului NATO de la Lisabona.
Scena, înregistrată de camerele de televiziune, s-a derulat vineri seara, în timpul "fotografiei de familie" care reunește șefii de stat și de Guvern, potrivit Le Monde. Întrebat despre acest lucru, Sarkozy a negat că ar fi refuzat să discute cu omologul său român, cu care ar fi avut ulterior numeroase conversații, mai precizează Mediafax care citează publicația franceză.
La rândul său, site-ul francez de informații Le Post relatează că "încă de la sosirea șefilor de stat, președintele român a încercat să vorbească cu Nicolas Sarkozy, care, vizibil enervat, l-a abandonat". Site-ul, care difuzează și o înregistrare video de la această întâlnire, amintește că în septembrie cei doi șefi de stat au avut deja un schimb de replici, pe tema romilor.
Potrivit Agenției France Presse, imaginile filmate vineri de televiziuni, după fotografia de familie a șefilor de stat și de Guvern din țările NATO, arată un schimb de replici între președinții român și francez, care a fost interpretat ca o altercație.
Întrebat sâmbătă despre un eventual diferend cu președintele român, Traian Băsescu, Sarkozy a dezmințit orice tensiune privind aderarea României la Schengen, adăugând că se înțelege "foarte bine" cu omologul său român și că "nu sunt probleme".
"Nu am refuzat deloc să-i vorbesc", a declarat Sarkozy. "Am vorbit poate de 15 ori cu președintele român, care este un om de mare calitate, pe care îl apreciez foarte mult", a precizat președintele francez, citat de AFP.
Știrea AFP a fost preluată de numeroase publicații internaționale și site-uri de știri, precum Libération, Euronews, France24, Le Parisien, Les Echos, RTL Info.be și 7sur7.be.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010
Stire din Actual : Rusia, vânzări record de armament
Pagina a fost generata in 1.6243 secunde