Ce spun autoritățile din Norvegia despre posibilele decese cauzate de vaccinul Pfizer/BioNTech. 33 cazuri, investigate

261
Ce spun autoritățile din Norvegia despre posibilele decese cauzate de vaccinul Pfizer/BioNTech. 33 cazuri, investigate - covid-1651904204.jpg
Norvegia a subliniat luni că nu s-a stabilit o legătură între vaccinul Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19 şi decesul unor persoane vaccinate în această ţară scandinavă, recomandând totuşi o evaluare medicală înainte de vaccinarea persoanelor în vârstă şi foarte fragile, relatează AFP, scrie Agerpres.

De la debutul campaniei de vaccinare la sfârşitul lunii decembrie, Norvegia a înregistrat 33 de decese în rândul persoanelor în vârstă care au primit prima doză de vaccin, potrivit ultimei evaluări a autorităţilor.

Printre cele 13 cazuri examinate mai îndeaproape până în prezent 'toate erau persoane cu vârsta înaintată, fragile şi care aveau boli grave', a subliniat directorul autorităţii norvegiene de sănătate publică, Camilla Stoltenberg, în cursul unei conferinţe de presă.

'Referitor la cauza deceselor, nu a existat nicio analiză', a precizat ea. 'Cel mai important este să ne amintim că 45 de persoane mor în fiecare zi în case de bătrâni din Norvegia. Deci, nu s-a stabilit să existe un exces de mortalitate sau că aceasta ar avea legătură cu vaccinurile', a subliniat responsabila din domeniul sănătăţii de la Oslo.

Cu toatea acestea, Norvegia a reiterat în ultimele zile recomandarea ca o evaluare medicală să fie făcută înaintea administrării vaccinului anti-COVID unei persoane foarte fragile sau la apusul vieţii, la fel cum se procedează deja în alte ţări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5478 secunde