Ce spun autoritățile din Norvegia despre posibilele decese cauzate de vaccinul Pfizer/BioNTech. 33 cazuri, investigate

347
Ce spun autoritățile din Norvegia despre posibilele decese cauzate de vaccinul Pfizer/BioNTech. 33 cazuri, investigate - covid-1651904204.jpg

Articole de la același autor

Norvegia a subliniat luni că nu s-a stabilit o legătură între vaccinul Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19 şi decesul unor persoane vaccinate în această ţară scandinavă, recomandând totuşi o evaluare medicală înainte de vaccinarea persoanelor în vârstă şi foarte fragile, relatează AFP, scrie Agerpres.

De la debutul campaniei de vaccinare la sfârşitul lunii decembrie, Norvegia a înregistrat 33 de decese în rândul persoanelor în vârstă care au primit prima doză de vaccin, potrivit ultimei evaluări a autorităţilor.

Printre cele 13 cazuri examinate mai îndeaproape până în prezent 'toate erau persoane cu vârsta înaintată, fragile şi care aveau boli grave', a subliniat directorul autorităţii norvegiene de sănătate publică, Camilla Stoltenberg, în cursul unei conferinţe de presă.

'Referitor la cauza deceselor, nu a existat nicio analiză', a precizat ea. 'Cel mai important este să ne amintim că 45 de persoane mor în fiecare zi în case de bătrâni din Norvegia. Deci, nu s-a stabilit să existe un exces de mortalitate sau că aceasta ar avea legătură cu vaccinurile', a subliniat responsabila din domeniul sănătăţii de la Oslo.

Cu toatea acestea, Norvegia a reiterat în ultimele zile recomandarea ca o evaluare medicală să fie făcută înaintea administrării vaccinului anti-COVID unei persoane foarte fragile sau la apusul vieţii, la fel cum se procedează deja în alte ţări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.544 secunde