Cea mai mare rețea de socializare din lume nu are prea mare succes la tinerii din SUA

166
Cea mai mare rețea de socializare din lume nu are prea mare succes la tinerii din SUA - tiktok-1660147514.webp
Deși pare greu de crezut, adolescenții din Statele Unite, țara care a dat lumii Facebook, nu sunt interesați de cea mai mare rețea de socializare din lume. În schimb, la modă, printre tinerii americani, sunt YouTube și TikTok, p0otrivit Realitatea.net


Procentul tinerilor americani cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani care utilizează Facebook a scăzut de la 71% în 2015 la 32% în 2022, potrivit studiului.

În ceea ce priveşte TikTok, acesta este folosit "uneori" de 67% dintre adolescenţii din Statele Unite şi "aproape constant" de 16% dintre aceştia.

Aplicaţia mobilă a grupului chinez ByteDance a fost lansată la nivel internaţional abia în 2017, însă videoclipurile sale scurte şi captivante, sortate după gusturile fiecăruia prin algoritmi puternici, cunoaşte un succes fenomenal, amplificat de perioadele de izolare din timpul pandemiei.

Platforma concurează cu reţelele sociale, care au fost nevoite să se adapteze pentru a nu pierde prea mult teren.

Formatul său video a fost copiat de Meta (compania-mamă a Facebook şi Instagram) şi de YouTube (Google), cu "Reels" şi, respectiv, "Shorts".

Cu toate acestea, YouTube se plasează pe primul loc în preferinţele adolescenţilor americani: 95% dintre aceştia spun că îl folosesc.

Popularitatea Instagram a crescut de la 52% la 62% în rândul utilizatorilor cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani (din 2015), urmat de Snapchat cu 59% dintre ei, faţă de 41% în urmă cu şapte ani.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5574 secunde