Cehia interzice exportul de alcool

197
Cehia interzice exportul de alcool - alcoolcehia83839300-1348261069.jpg
În urma presiunilor venite din partea Uniunii Europene, guvernul ceh a interzis exportul de alcool, după ce valul de intoxicații provocate de băuturile alcoolice contrafăcute au provocat până în prezent 23 de morți în această țară, transmite AFP, citând Ministerul ceh al Sănătății. 


Guvernul "a interzis distribuția băuturilor ce conțin mai mult de 20 de grade de alcool, la fel ca și exportul acestora", a declarat Leos Heger, ministrul ceh al sănătății. 
Anterior, premierul Petr Necas a confirmat că "guvernul a primit o notă din partea Comisiei Europene, în care se arată că aceasta are în vedere interzicerea exportului de alcool de peste 20 de grade produs și îmbuteliat în Republica Cehă". În aceste condiții, primul ministru consideră că "este mai avantajos ca Republica Cehă să impună și să ridice din proprie inițiativă restricțiile la export". 
Această măsură survine după ce, vinerea trecută, a fost interzisă comercializarea pe teritoriul ceh a alcoolului de peste 20 de grade. Decizia afectează serios producătorii de băuturi alcoolice și restaurantele, dar și statul, care va pierde în fiecare săptămână circa 5,2 milioane de euro reprezentând taxele pe care nu le mai poate încasa. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Social : "Prea rebel să fii condus!"
Pagina a fost generata in 0.459 secunde