Cei 33 de mineri salvați în Chile se gândiseră la sinucidere și la canibalism

605
Cei 33 de mineri salvați în Chile se gândiseră la sinucidere și la canibalism - 6e1fc0524f19fbb70d837cfe1501816c.jpg
Cei 33 de mineri salvați în mod miraculos în Chile se gândeau la un moment dat să se sinucidă și chiar să recurgă la acte de canibalism, din cauza foamei, conform unei cărți publicate de jurnalistul american Jonathan Franklin.
În primele 16 zile de după accident, cei 33 de mineri au avut foarte puțină mâncare, iar aproape toți manifestă acum probleme psihologice posttraumatice, explică Franklin în cartea "33 Men" ("33 de bărbați").
"Cu sau fără mâncare, îmi spuneam că voi ieși de acolo", a declarat Mario Sepulveda, al doilea miner scos din mina din San Jose. "Cum? Mă întrebam care este minerul care ar fi murit primul și cum l-aș fi mâncat. Vă pot spune că nu mă deranja deloc și nu îmi era frică", povestește minerul.
Însă, în a 17-a zi, echipele de salvare au intrat în contact cu minerii și au început să le trimită mâncare.
Victor Zamora își amintește că minerii au trăit momente de tristețe profundă, unii având în vedere chiar sinuciderea: "Ne gândeam că, dacă va mai continua suferința, am putea merge în refugiu și porni motorul pentru a muri asfixiați cu dioxid de carbon".
Potrivit minerului, acest gest nu ar fi putut fi perceput ca sinucidere, ci ca o eliberare: "Voiam să încetăm să mai suferim. Oricum urma să murim".
Cei 33 de mineri au petrecut 69 de zile în mina din nordul statului Chile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3187 secunde