Cel mai puternic pirat din lume a fost o femeie

403
Cel mai puternic pirat din lume a fost o femeie - piratfemeie-1656251638.jpg

Articole de la același autor

Dacă suntem întrebați cine a fost cel mai de succes pirat din toate timpurile, ne gândim la Long John Silver, cu papagalul cocoțat pe umăr, sau la fiorosul Barbă Neagră. Totuși, Zheng Yi Sao, o fostă prostituată care a devenit regina piraților și a terorizat Marea Chinei de Sud în secolul al XIX-lea, îi întrece pe amândoi, relatează BBC.


S-a născut în jurul anului 1775, în provincia Guangdong din China, sub numele Shih Yang. A crescut într-o perioadă de sărăcie și tulburări sociale. Pentru a-și crește veniturile, multe familii sărace din regiunea de coastă făceau contrabandă. Un fel de piraterie part-time.


În 1801, Shih era prostituată într-un bordel plutitor și avea mulți clienți bogați. Afla secretele acestora și le vindea rivalilor, pentru a face mai mulți bani și a câștiga mai multă influență.


În acel an, s-a căsătorit cu un pirat cunoscut în zonă, Zheng Yi. Atunci a devenit cunoscută ca Zheng Yi Sao – în traducere, soția lui Zheng.


Cei doi au devenit o forță pe mare. I-au raliat în jurul lor pe micii contrabandiști și au creat o confederație a piraților, cu 70.000 de oameni. Au adoptat un tânăr, numit Zhang Bao Zai, pe care l-au crescut ca pe fiul lor și potențial succesor.

În 1807, soțul ei a murit, iar Zheng Yi Sao a preluat conducerea grupului de pirați. Pentru a-și consolida puterea, și-a asigurat sprijinul celor doi aghiotanți ai fostului ei soț și l-a pus pe fiul adoptiv să conducă escadronul fostului șef al piraților. Mai mult, s-a căsătorit cu Zhang Bao, care avea atunci puțin peste 20 de ani.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8991 secunde