Cel puțin 101 morți în Ucraina de la începutul perioadei geroase

385
Cel puțin 101 morți în Ucraina de la începutul perioadei geroase - gersatumare-1328273355.jpg
Peste 100 de persoane au murit din cauza gerului în Ucraina începând din 27 ianuarie, a anunțat vineri Ministerul ucrainean pentru Situații de Urgență, într-un comunicat.

"În perioada de ger puternic, au murit 101 persoane, dintre care 11 la spital, 64 au fost găsite pe stradă, iar 26 la domiciliu", a anunțat ministerul.

Bilanțul precedent, anunțat joi, menționa 63 de morți.

Ministerul pentru Situații de Urgență a anunțat că în perioada imediat următoare temperaturile vor rămâne scăzute, cu minime cuprinse între minus 25 și minus 30 de grade Celsius pe durata nopții și între minus 16 și minus 21 de grade Celsius în timpul zilei.

Un val de ger s-a abătut asupra Europei Centrale și de Est de o săptămână, provocând zeci de victime în special în Ucraina, Polonia și România.

În Rusia, unde temperaturile erau, vineri, de minus 25 de grade Celsius la Moscova și de minus 50 de grade Celsius în Iakutia (estul Siberiei), autoritățile au anunțat 64 de morți din cauza gerului de la 1 ianuarie în toată țara, potrivit Ministerului Sănătății, citat vineri de agenția Interfax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.922 secunde