Rusia și China blochează rezoluția ONU asupra Siriei

462
Rusia și China blochează rezoluția ONU asupra Siriei - onu-1328378785.jpg
Rusia și China au blocat astăzi prin veto un proiect de rezoluție al Consiliului de Securitate al ONU de condamnare a represiunii sângeroase din Siria, relatează AFP.

Acest proiect de rezoluție, care a fost susținut de celelalte 13 țări din Consiliu, exprima "sprijinul" pentru planul Ligii Arabe de realizare a unei tranziții democratice în Siria și denunța încălcările drepturilor omului comise de regimul sirian. Este a doua oară când Moscova și Beijingul blochează astfel un proiect referitor la Siria.

Ambasadorul francez Gérard Araud a denunțat în fața Consiliului acest "dublu veto", vorbind de "o zi tristă pentru acest Consiliu, pentru sirieni și pentru prietenii democrației".

Amintind masacrarea locuitorilor din Hama în 1982, sub președintele Hafez el-Assad, și pe cel din noaptea trecută, de la Homs, el a adăugat: "oroarea este ereditară în Damasc".

Potrivit opoziției siriene, peste 230 de civili au fost uciși în bombardamentele armatei siriene asupra orașului Homs, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Damascul a dezmințit că ar fi bombardat acest oraș, afirmând că civilii fuseseră omorâți de "bande înarmate".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6475 secunde