Cel puțin de 12 zile ar fi nevoie, ca să ajungă echipamentul militar, pe calea ferată, în Portul Constanța

3086
Cel puțin de 12 zile ar fi nevoie, ca să ajungă echipamentul militar, pe calea ferată, în Portul Constanța - convoimilitar-cai-ferate-1715604420.jpg

Articole de la același autor

Starea proastă a infrastructurii feroviare din România îngreunează transferul de armament occidental în eventualitatea unui atac rusesc asupra țării noastre. Pentru ca echipamentul militar occidental să ajungă pe cale ferată de la granița cu Ungaria în Portul Constanța ar fi nevoie de un număr de cel puțin 12 zile, a precizat Simona Istrate, președinte Consiliul Director al Organizației Patronale a Societăților Feroviare Private din România, într-o emisiune la B1tv.


“Transportul pe calea ferată a echipamentelor militare și a trupelor necesită un timing foarte bun, în primul rând. E vorba de ipoteza ideală în care infrastructura funcționează la parametri proiectați. Dacă discutăm de situația actuală în care trenul face 12 zile de la Curtici până la Portul Constanța. Are regim de transport de marfă și sunt alte reguli. Starea infrastructurii este foarte proastă.


În al doilea rând e vorba despre platformele speciale care trebuie să fie capabile să transporte greutate de peste 70 de tone cât are un tanc. E vorba de niște dotări speciale, niște pltforme care circulă în regim de convenție sau de tratat și așa mai departe, investiții pe care operatorii privați le-au făcut și acoperă necesarul de solicitări”.


Simona Istrate a mai spus că cea mai mare parte a transportului de armament către Ucraina prin România pe cale feroviară a fost asigurat de operatorii privați care au făcut investiții în acest sens.


“Un singur transport a fost asigurat de CFR Marfă și așa cum a rezultat din raportul AGIFER s-au strâmbat și boghiurile, s-a stricat și infrastructura”.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2679 secunde