Cel puțin trei morți după ce ciclonul Shaseen a atins cota Omanului

130
Cel puțin trei morți după ce ciclonul Shaseen a atins cota Omanului - ciclonu1-1633272048.jpg
Ciclonul tropical Shaheen a atins duminică coasta Omanului, ucigând cel puţin 3 persoane, transmite Reuters.

Autorităţile au evacuat populaţia din zonele de coastă şi au oprit activitatea aeroportului din capitala Muscat.

Potrivit Agerpres, un copil care a fost luat de ape a fost găsit mort, iar o altă persoană este dată dispărută, conform agenţiei de presă din Oman. Doi muncitori asiatici au fost ucişi după ce un deal s-a surpat peste barăcile lor dintr-o zonă industrială, din cauza furtunii.

Centrul furtunii se afla la aproximativ 60 de kilometri de Muscat şi este însoţit de intensificări ale vântului de peste 120 km/h, conform unui comunicat al autorităţilor. Conform meteorologilor, centrul furtunii va ajunge deasupra uscatului în cursul serii, aducând vânturi puternice şi un volum mare de precipitaţii.

Comitetul naţional pentru situaţii de urgenţă a anunţat că va fi întreruptă furnizarea de energie electrică la al-Qurm, la est de capitală, pentru a evita producerea unor accidente. Peste 2.700 de persoane au fost mutate din calea furtunii şi plasate în adăposturi de urgenţă.

Majoritatea populaţiei de 5 milioane din Oman trăieşte în şi în jurul capitalei Muscat. Străzile capitalei sunt deschise doar pentru circulaţia vehiculelor pentru intervenţii de urgenţă, până la trecerea furtunii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 03 Octombrie 2021
Stire din Actual : Ciclonul Shaheem se apropie de Oman
Duminică, 26 Septembrie 2021
Stire din Actual : Un nou ciclon devastator amenință India
Pagina a fost generata in 0.3167 secunde