Celulă de criză 24/7 la MAE - Un mare grup de români a reușit să treacă din Israel în Iordania

3514
Celulă de criză 24/7 la MAE - Un mare grup de români a reușit să treacă din Israel în Iordania - maeloeg45kbq91000x600-1696767521.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că gestionează situaţia unui grup de 92 de români care au ajuns din Israel în Iordania şi că se fac demersuri pentru a se găsi modalităţi de repatriere a lor, prin curse aeriene operate de diferite companii.


“În contextul escaladării situaţiei de securitate din Israel şi Fâşia Gaza, urmare a demersurilor Celulei de Criză, convocată la data de 7 octombrie a.c. de către ministrul afacerilor externe, care activează în regim de permanenţă 24/7, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, în coordonare cu Ambasada României la Tel Aviv şi Ambasada României la Amman, gestionează situaţia unui grup de 92 de cetăţeni români ajunşi pe teritoriul Iordaniei din Israel, care au solicitat sprijin pentru repatriere în contextul deteriorării situaţiei de securitate din statul Israel şi Fâşia Gaza. Celula de Criză MAE, împreună cu Ambasada României la Amman, face demersuri pentru identificarea unor posibilităţi optime de repatriere pentru aceştia prin curse operate de diferite companii aeriene care operează zboruri către România”, a transmis, duminică, MAE.


Totodată, o echipă consulară mobilă din cadrul Centralei MAE se va deplasa la Tel Aviv pentru a sprijini activitatea Ambasadei României la Tel Aviv şi a Oficiului de reprezentare al României la Ramallah.


Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările adresate cetăţenilor români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Statul Israel.


Cetăţenii români se pot adresa Ambasadei României la Amman şi îşi pot anunţa prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail [email protected] şi la numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Amman: +962 796 017 203.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2585 secunde