Autobuz electric fabricat în România prezentat la expoziția internațională de la Bruxelles

1883
Autobuz electric fabricat în România prezentat la expoziția internațională de la Bruxelles - autobuzelectricautomecanicamedia-1696766358.jpg
Automecanica Mediaș prezintă la Bruxelles prototipul său de autobuz electric, fabricat în România. Pe lângă autobuze electrice, compania mai are în plan producția de tramvaie, trenuri electrice și trenuri de metrou.


„Familia de autobuze din portofoliul Automecanica conține toată gama de lungimi de la 6 la 18 metri”, a declarat președintele companiei Automecanica Mediaș, Andrei Scobioală.


Potrivit acestuia, strategia companiei pe termen scurt și mediu este să vină către clienți începând cu 2024 cu prototipul pentru tramvai, în 2025 cu prototipul electric de tren ușor de viteză și în 2026 cu prototipul de tren de metrou.


Platforma industrială Automecanica Mediaș, fondată în 1941, trece într-o nouă etapă, cea a producției de autobuze și vehicule electrice de transport urban.


Busworld Europe, cea mai mare expozitie internațională din domeniul autobuzelor și autocarelor, ajunsă la a 50-a editie, are loc în perioada 7 – 12 octombrie 2023 la Bruxelles. Cei peste 500 de expozanți vor întâmpina aproximativ 40.000 de vizitatori în cele șase zile de desfășurare, se arată într-un comunicat al Automecanica Mediaș.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5884 secunde