China cere armatei să fie pregătită de luptă

501
China cere armatei să fie pregătită de luptă - chinacerearmatei-1358345363.jpg
Forțele armate chineze au primit ordinul de a-și spori capacitatea de luptă în 2013, în contextul tensiunilor iscate în jurul insulelor Senkaku, în relația cu Japonia, tensiuni începute în septembrie 2012.


În 2013, "Armata Populară de Eliberare (APE) și poliția armată populară (forțe antirevoltă, utilizate în reprimarea rebeliunilor interne) ar trebui să se concentreze asupra dezvoltării capacității de luptă și de a câștiga o bătălie", potrivit unui articol publicat în ediția externă a Cotidianului Poporului.

Cele două țări au trimis în ultimele săptămâni avioane de luptă în zonă, însă armatele celor două țări nu au fost implicate, până la acest moment, în luptă deschisă. La sfârșitul lui 2011, președintele chinez Hu Jintao a cerut marinei chineze să fie gata de luptă și de urmărire, în scopul de a proteja securitatea națională. Începând cu anul 2000, bugetul militar al Chinei a cunoscut o creștere de aproximativ 10% pe an, ceea ce a constrâns Statele Unite să se reorienteze în vederea instalării de trupe americane în Asia.

Deși Beijingul a cunoscut o dezvoltare semnificativă în ceea ce privește domeniul tehnologiilor de rachete și inaugurarea primului port-avion în 2012, APE rămâne, din punct de vedere tehnologic, mult în urma Statelor Unite.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Ianuarie 2013
Stire din Actual : Noi tensiuni între Japonia și China
Vineri, 04 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Când se va scufunda din nou Delfinul?
Pagina a fost generata in 0.2368 secunde