China se opune unor sancțiuni împotriva Iranului

358
"Sancțiunile nu pot rezolva în mod fundamental problema" programului nuclear iranian, a declarat ieri un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, în timp ce Iranul este din nou amenințat cu represalii.

Purtătorul de cuvânt a fost contactat după publicarea unui raport al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), care acuză Teheranul, un aliat al Beijingului, că a încercat să se doteze cu bomba atomică.

În acest raport publicat marți, AIEA și-a exprimat "îngrijorări serioase" cu privire la programul nuclear iranian și a invocat informații "credibile" potrivit cărora Iranul a lucrat pentru a pune la punct arma atomică.

Marile puteri care se ocupă de dosarul nuclear iranian (Germania, China, Statele Unite, Franța, Marea Britanie și Rusia) au reacționat în mod diferit la acest raport.

Statele Unite analizează mijloacele unei posibile "presiuni suplimentare" asupra Iranului, iar Franța și Marea Britanie sunt în favoarea unor noi sancțiuni puternice împotriva Iranului.

Dar Rusia, a cărei poziționare este aceeași ca cea a Chinei, a anunțat miercuri că nu va susține noi sancțiuni, având în vedere că nu există nimic "fundamental nou" în documentul AIEA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Casa Albă:  Nu există extratereștrii
Miercuri, 09 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Sarkozy, gafă monumentală
Pagina a fost generata in 0.7199 secunde