China: Sute de zboruri anulate din cauza poluării masive

480
O poluare atmosferică cu un nivel calificat "periculos" de ambasada SUA a fost descoperit ieri la Beijing, autoritățile indicând că au fost nevoite să anuleze în 24 de ore sute de legături aeriene, oficial din cauza ceței, informează AFP.

Acest stadiu de pericol este cel mai grav descoperit în timp real de ambasada SUA la Beijing, care calculează într-un mod independent calitatea aerului, municipalitatea fiind suspectată că subestimează pericolul poluării.

Peste 130 de zboruri interne și internaționale au fost deja anulate luni după-amiază, a anunțat aeroportul internațional din Beijing pe site-ul său de internet. Aproximativ 400 de zboruri au fost de asemenea anulate duminică, potrivit televiziunii de stat CCTV.

Sute de pasageri au fost blocați luni dimineața în holul aeroportului din Beijing, al doilea cel mai frecventat din lume, potrivit imaginilor difuzate de canal.

Poluarea din Beijing este alimentată de numeroase centrale termice cu cărbune, industrie și circulația automobilelor. Un total de 240.000 de vehicule au rulat în plus în acest an pe străzile capitalei chineze, unde circulă deja cinci milioane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7929 secunde