China vrea să mobilizeze întreaga naţiune în activităţi de contraspionaj

1902
China vrea să mobilizeze întreaga naţiune în activităţi de contraspionaj - 1-1690963944.jpg

Articole de la același autor

China ar trebui să-şi încurajeze cetăţenii să se alăture activităţii de contraspionaj, inclusiv prin crearea de canale pentru ca oamenii să raporteze activităţi suspecte, precum şi prin recompensarea lor, a transmis Ministerul Securităţii de Stat, relatează agenţia Reuters.

„Trebuie stabilit un sistem care să facă normal ca masele să participe la contraspionaj”, a precizat Ministerul Securităţii Statului, principala agenţie care supraveghează informaţiile străine şi antispionajul, în prima sa postare pe contul de WeChat, care a devenit activ luni.

Apelul de a populariza activitatea antispionaj în rândul maselor urmează unei extinderi a legii chineze privind contraspionajul, care a intrat în vigoare în iulie.

Legea, care interzice transferul de informaţii legate de securitatea naţională şi interese pe care nu le specifică, a alarmat Statele Unite, spunând că firmele străine din China ar putea fi pedepsite pentru activităţi comerciale regulate.

Legea revizuită permite autorităţilor care efectuează o anchetă antispionaj să obţină acces la date, echipamente electronice şi informaţii despre proprietatea personală.

„Securitatea politică este prioritatea securităţii naţionale, iar nucleul securităţii politice este securitatea sistemului politic al Chinei”, a declarat ministrul securităţii statului, Chen Yixin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.486 secunde