Christine Lagarde consideră necesar să se acorde Greciei o amânare de doi ani

149
Christine Lagarde consideră necesar să se acorde Greciei o amânare de doi ani - lagarde-1349957899.jpg
Directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a afirmat, ieri, că este necesar să i se acorde Greciei o amânare de doi ani, până în 2016, pentru a-și reduce deficitul în conformitate cu cerințele formulate de troica finanțatorilor internaționali (FMI, UE și BCE), informează AFP. 


"Greciei îi este necesar un răgaz suplimentar de doi ani pentru ca să poată face față programului de însănătoșire a finanțelor sale", menit să reducă deficitul bugetar la 2,1% din Produsul Intern Brut în 2014, în comparație cu 7,3% prevăzut pentru acest an, a declarat șefa FMI, aflată în capitala Japoniei, Tokyo.

Fondul Monetar Internațional apreciase anterior că există "argumente solide" ca să i se acorde Atenei prelungirea termenului stabilit, însă este pentru prima dată când Christine Lagarde se referă fără echivoc la această amânare de doi ani, solicitată și de guvernul grec.

"În locul unei reduceri frontale și masive, uneori este preferabil să se acorde puțin mai mult timp", a precizat directorul general al Fondului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3186 secunde