CIA ajută în secret Columbia să îi elimine pe liderii rebeliunii marxiste FARC

118
CIA ajută în secret Columbia să îi elimine pe liderii rebeliunii marxiste FARC - ciaajutainsecretcolumbia-1387818316.jpg

Articole recomandate

Un program secret al CIA ajută Guvernul columbian să elimine liderii rebeliunii marxiste FARC, între care s-a numărat și numărul doi în ierarhia grupării, Raul Reyes, ucis în 2008 într-un bombardament în Ecuador, dezvăluie Washington Post.

Acest program secret - distinct de Planul Columbia lansat în 2000, un ajutor în principal militar de nouă miliarde de dolari acordat Bogotei - a fost autorizat de președintele George W. Bush la începutul anilor 2000 și a continuat în timpul președinției lui Barack Obama, afirmă cotidianul Washington Post, care susține că a intervievat peste 30 de oficiali și foști oficiali americani și columbieni.

Dispunând de un buget secret de mai multe miliarde de dolari, clasat confidențial și încă activ, el se bazează pe două aspecte: pe de o parte furnizarea de informații pentru localizarea liderilor FARC, iar pe de altă parte livrarea de dispozitive GPS pentru a face bombardamentele mai precise.

Astfel, grație serviciilor de informații americane, Raul Reyes a fost localizat în 2008 în Ecuador.

Fondată în 1964, Forțele Armate Revoluționare din Columbia (FARC), cea mai veche gherilă din America Latină, care numără aproape 8.000 de combatanți, potrivit autorităților, s-a angajat din 2012 în negocieri cu Guvernul columbian pentru a pune capăt conflictului soldat cu sute de mii de morți, potrivit Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 August 2013
Stire din Actual : CIA recunoaște existența Zonei 51
Pagina a fost generata in 0.4244 secunde