Misterul Zonei 51 din SUA, deslușit de CIA

268
Misterul Zonei 51 din SUA, deslușit de CIA - zona51-1376846278.jpg

Articole recomandate

Agenția Centrală de Informații din Statele Unite a recunoscut, în premieră, existența poligonului militar secret Zona 51, într-un document declasificat despre programul avioanelor de spionaj U-2, relatează BBC News online. Documentele declasificate, obținute de o instituție universitară americană, descriu achiziționarea, în 1955, a terenului din statul Nevada destinat testării avioanelor de spionaj. Contractul de concesionare a terenului a fost semnat personal de președintele SUA din acea perioadă, Dwight Eisenhower.

Terenul deșertic a fost ales pentru că este situat în apropiere de un complex de teste nucleare.

"Programul avionului U-2 era strict secret", explică jurnalistul Chris Pocock, de la BBC. Avioanele de tip U-2, destinate spionării URSS în timpul Războiului Rece, sunt folosite în continuare de Forțele Aeriene americane.

Documentele, declasificate la cererea Universității George Washington, precizează că "testarea avioanelor U-2, în anii 1950, la altitudini mult mai mari decât cele la care zburau aeronavele comerciale, a declanșat numeroase sesizări referitoare la obiecte zburătoare neidentificate (OZN)".

"La acea vreme, nimeni nu credea că un avion cu echipaj uman putea zbura la altitudini de peste 20.000 de metri", notează experții Gregory Pedlow și Donald Welzenbach.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 August 2013
Stire din Actual : CIA recunoaște existența Zonei 51
Pagina a fost generata in 0.4496 secunde