Alertă maximă! Al Qaida pregătește noi atentate

101
Alertă maximă! Al Qaida pregătește noi atentate - alquaedaalerta-1375629305.jpg

Articole recomandate

Departamentul de Stat al Statelor Unite a emis o avertizare de călătorie la nivel global, valabilă până la sfârșitul lunii august, pe fondul temerilor privind un complot al rețelei teroriste Al-Qaida, cetățenii americani fiind îndemnați să dea dovadă de vigilență în timpul deplasărilor externe, potrivit Mediafax.

Forțele de securitate din Yemen erau, ieri, în stare de "alertă întărită" în fața ambasadelor SUA, Marii Britanii, Franței și Germaniei, închise în urma avertismentului la amenințări Al-Qaida lansat de Washington, relatează AFP.

Membri ai forțelor speciale, înarmați și susținuți de blindate, erau ieri dimineața în fața celor patru misiuni diplomatice, precum și ale altor țări occidentale, care nu au precizat când intenționează să-și redeschidă sediile.

"Noi suntem deja în stare de alertă, dar ne-am dublat vigilența", a declarat un polițist, potrivit agenției menționate.

La barajele de securitate instalate de la începutul săptămânii de către forțele de securitate și armată pe principalele artere rutiere din capitala Sanaa, forțele de ordine procedează la controale regulate, în special pentru accesul ce duce la cancelariile occidentale, potrivit relatării AFP.

SUA, Marea Britanie, Franța și Germania au decis să-și închidă ambasadele lor la Sanaa, ieri, după anunțul făcut de Washington privind intenția sa de a-și închide 22 de consulate și ambasade și lansarea unei alerte asupra riscului ridicat de atentate Al-Qaida în luna august.

Departamentul de Stat american a emis vineri un avertisment în atenția tuturor cetățenilor săi din toată lumea: atentate sunt posibile "în special în Orientul Mijlociu și în Africa de Nord", Washingtonul insistând totodată și asupra "Peninsulei Arabice". După SUA, Interpol a lansat sâmbătă o alertă globală de securitate, invitând toate statele membre ale organizației de cooperare polițienească la cea mai mare vigilență în fața amenințării Al-Qaida.

Al-Qaida în Peninsula Arabică, cu baza în Yemen și foarte activă, este considerată de SUA ca fiind ramura cea mai periculoasă a rețelei extremiste în lume.

Departamentul de Stat al Statelor Unite a emis o avertizare de călătorie la nivel global, valabilă până la sfârșitul lunii august, pe fondul temerilor privind un complot al rețelei teroriste Al-Qaida, cetățenii americani fiind îndemnați să dea dovadă de vigilență în timpul deplasărilor externe.

Potrivit ziarului The New York Times, serviciile de spionaj americane au interceptat comunicații între lideri ai rețelei Al-Qaida.

Washingtonul precizează că avertizarea de călătorie expiră pe 31 august, recomandându-le cetățenilor americani să fie vigilenți în străinătate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.431 secunde