CIA: Documentele confiscate de la Osama ben Laden justifică urmărirea sa

281
Cantitatea mare de documente confiscate în timpul raidului asupra reședinței lui Osama ben Laden demonstrează "cât era de important" ca liderul al-Qaida să fie căutat, a apreciat sâmbătă directorul CIA, Leon Panetta, într-un comunicat citat de AFP.
"Documentele găsite în reședință demonstrează din nou cât era de important să îl urmărim pe ben Laden", apreciază Panetta. "De la 11 septembrie, asta aștepta de la noi poporul american. În cursul acestei operațiuni cruciale, ne-am respectat cuvântul", a adăugat el.
Forțele speciale americane au confiscat numeroase documente în noaptea de duminică spre luni, de la reședința lui ben Laden din Abbottabad, în Pakistan. Ele reprezintă "cea mai importantă" captură de "documente aparținându-i unui lider terorist realizată vreodată", a apreciat un oficial de rang înalt din serviciile americane de informații, care a solicitat anonimatul.
Acestea includ numeroase înregistrări video și audio, precum și documente imprimate sau manuscrise.
Statele Unite au dat publicității sâmbătă cinci dintre aceste înregistrări video, selectate cu atenție. Ele îl prezintă pe Osama ben Laden foarte atent cu imaginea sa publică.
Dar exploatarea acestor documente de un grup de lucru ad-hoc arată de asemenea că "ben Laden continua să fie un lider activ al Al-Qaida, furnizând instrucțiuni strategice, operaționale și tactice grupării", a apreciat acest oficial de rang înalt din serviciile de informații.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6998 secunde