Cine și cum poate pleca în concediu cu tichete de vacanță

437
Guvernul a aprobat în ședința de ieri normele metodologice privind acordarea tichetelor de vacanță.

Hotărârea de Guvern prevede că modul de acordare a tichetelor de vacanță se stabilește prin regulament de ordine interioară de către angajatorii care au obținut în anul fiscal anterior profit sau venit, împreună cu organizațiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanții angajaților. Părțile stabilesc de comun acord atât numărul salariaților care pot primi anual tichete de vacanță și valoarea acestora cât și categoriile de beneficiari eligibili.
Conform actului normativ, contractele de achiziționare a tichetelor, care se vor încheia între angajator și unitățile emitente, trebuie să cuprindă necesarul estimat anual, prețul, informații cu privire la unitățile afiliate la care beneficiarii pot folosi tichetele de vacanță și condițiile privind responsabilitatea părților și rezilierea contractului.
Tichetele de vacanță sunt nominale, iar angajații sunt singurele persoane îndreptățite să le utilizeze în perioada menționată pe acestea.
În plus, beneficiarilor le este interzis să comercializeze tichetele de vacanță în schimbul unor sume de bani, să primească un rest de bani, în cazul în care suma corespunzătoare solicitată este mai mică decât valoarea nominală a tichetului de vacanță sau să le utilizeze pentru achiziționarea altor servicii decât cele prevăzute de lege.
Unitățile emitente au obligația ca înainte de încheierea contractelor să solicite unităților afiliate licența de turism în cazul agențiilor de turism și certificatul de clasificare, în cazul structurilor de primire turistice.
Pachetul de servicii turistice care poate fi achiziționat pe baza tichetelor de vacanță poate cu-prinde servicii de cazare, alimentație publică, transport, tratament balnear, agrement. Conținutul minim al pachetului de servicii turistice trebuie să conțină cel puțin o noapte de cazare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7258 secunde