Cine vrea să dea afară România și Bulgaria din UE?

973
Cine vrea să dea afară România și Bulgaria din UE? - olanda-1324918577.jpg

Formațiunea de extremă-dreapta olandeză PVV ar expulza imediat România și Bulgaria din UE, pentru că nu au rezolvat problemele cu crima organizată și corupția, a declarat deputatul Ino van den Besselaar în Parlament, relatează agenția franceză independentă Novopress, în pagina on-line. Ino van den Besselaar, deputat al Partidului Libertății (PVV) condus de populistul Geert Wilder, a făcut această declarație în plenul Camerei Reprezentanților (Camera inferioară), într-o intervenție asupra punctului de vedere al Guvernului CDA (Partidul Democrat Creștin)-VVD (Partidul Liberal, de dreapta) cu privire la circulația muncitorilor în Uniunea Europeană (UE).
România și Bulgaria au devenit membre ale UE la 1 ianuarie 2007, dar nu îndeplineau integral criteriile de aderare, a apreciat deputatul, adăugând că aderarea celor două țări nu ar fi trebuit să aibă loc niciodată.
Dacă PVV ar avea majoritate în Parlament, România și Bulgaria ar fi "expulzate imediat", a subliniat Ino van den Besselaar, întrebân-du-se când va deține formațiunea lui Wilders această majoritate. El a argumentat cã cele două țări "nu au rezolvat" nici până în prezent problemele din domeniul crimei organizate și corupției.
În ultimele alegeri parlamentare, PVV a obținut 24 de mandate, devenind cel de-al treilea cel mai important partid din Parlamentul Olandei. PVV este un important partener al coaliției CDA-VVD, la putere, deși nu are reprezentanți în Guvern.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3364 secunde