Clorul a fost folosit ca armă chimică în Siria în mod "sistematic și repetat"

92
Clorul a fost folosit ca armă chimică în Siria în mod

Articole recomandate

Clorul a fost folosit ca armă chimică în Siria în mod "sistematic și repetat", au confirmat miercuri experții din cadrul Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), responsabilă cu ancheta în cazul acuzațiilor privind atacuri cu gaz în această țară.

Anchetatorii OIAC au strâns informații care "confirmă că un agent chimic toxic a fost utilizat în mod sistematic și repetat ca armă chimică în sate din nordul Siriei, la începutul anului", a precizat organizația într-un comunicat.

Ei au identificat acest agent toxic ca fiind clor, "fie pur, fie în amestec cu un alt agent", pe baza mărturiilor, fotografiilor, înregistrărilor video și rapoartelor medicale.

"Descrierile, proprietățile și comportamentul gazului, semnele și simptomele rezultate din expunere și răspunsurile pacienților la tratamente" le-au permis să afirme că clorul a fost utilizat în atacuri asupra satelor Kafr Zeta, Al-Tamana'a și Tal Minnis.

În mai, echipa OIAC a fost ținta unui atac, fiind împiedicată să ajungă la locul unde s-ar fi desfășurat unul dintre aceste atacuri, în satul Kafr Zeta.

În iunie, un prim raport al organizației afirma că dovezile strânse până atunci ofereau credibilitate acuzațiilor privind atacuri cu clor, scrie Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5706 secunde