Coincidență ironică după intrarea în Schengen: Prima cursă operată fără control de frontieră a sosit de la Viena

172
Coincidență ironică după intrarea în Schengen: Prima cursă operată fără control de frontieră a sosit de la Viena - prima-cursa-schengen-1711877506.jpg

Articole de la același autor

România marchează duminică, un moment istoric prin aderarea la Air Schengen, când s-au deschis porțile pentru călătoriile fără controale de frontieră pe cale aeriană și maritimă. Începând cu 31 martie 2024, călătorii tranzitează mai repede toate cele 17 aeroporturi și 4 porturi maritime românești din județul Constanța.


Ironia sorții face ca prima cursă aeriană fără control de frontieră să fie operată de Austrian Airlines, venind din Viena, a declarat purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Aeroporturi, Valentin Iordache. Declarația este făcută în contextul în care premierul austriac Karl Nehammer s-a opus, de-a lungul timpului, acestei proceduri.


„Primii pasageri care au intrat fără control de frontieră în această seară sunt o parte din pasagerii unei curse Lufthansa de la Frankfurt. Au fost 92 de pasageri. Circa 20 dintre aceştia nu au mai trecut prin controlul de frontieră, pentru că s-a făcut ora 0:00. Prima cursă integral operată fără control de frontieră din spaţiul Schengen este, uşor ironic, cursa Austrian Airlines de la Viena”, a declarat Valentin Iordache, conform news.ro.


La prima oră a zilei de duminică, un banner mare îi întâmpina pe călătorii de pe aeroportul Henri Coandă cu mesajul „Bun venit în Schengen!”.


După ce verificarea actelor a devenit istorie, acum echipele de la frontieră vor patrula aeroportul și pot face verificări aleatorii, în special în cazul călătorilor cu minori, care au regim special.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6385 secunde