Ministrul Economiei: Aderarea României la Schengen înseamnă o creştere a numărului de turişti

245
Ministrul Economiei: Aderarea României la Schengen înseamnă o creştere a numărului de turişti - stefanraduopreascalede1691155540-1711905769.jpeg

Articole de la același autor

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a declarat că aderarea României la Schengen înseamnă şi o creştere a numărului de turişti.


„De astăzi suntem în spaţiul Schengen aerian. Ce înseamnă asta pentru cei care călătoresc? Faptul că la plecare sau sosire, atunci când călătoresc în statele membre ale UE, nu mai pierd timpul la controlul paşapoartelor sau cărţilor de identitate. Că aeronavele vor fi trase la terminalele spaţiului Schengen şi atunci când zburăm cu escală nu mai trecem pe la controlul paşapoartelor,” a precizat ministrul Economiei pe Facebook.


Ştefan Radu Oprea a evidențiat în mesajul postat pe rețelele de socializare că românii vor economisi timp. Astfel că, spune ministrul, „riscul să pierdem legătura între două zboruri va fi mult mai mic”.


Ministrul a subliniat și avantajele pentru economie ale intrării României în Schengen pe aerian şi maritim: ”O creştere a numărului de turişti pentru că aşa s-a întâmplat în toate statele care au aderat la spaţiul Schengen”.
Intrarea în spațiul Schengen înseamnă că cetățenii României vor beneficia de aceleași condiții de călătorie ca oricare alt cetățean din celelalte 27 de state componente. Românii nu vor mai fi controlați la graniță, ci se vor supune doar regulilor care se impun la călătoria cu avionul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3311 secunde