Tinerii din Constanța lasă volanul pentru ghidonul motocicletei

250

Articole recomandate

Reprezentanții școlii Dia Auto din Constanța constată, în ultimele luni, o preferință a tinerilor pentru a conduce motociclete. „A trecut mai bine de un an de când a fost modificat Codul Rutier și a scăzut limita minimă de vârstă de la care cei interesați pot deveni șoferi profesioniști, adică de la 18 ani pentru categoriile C și CE și 21 de ani, pentru categoriile de vehicule D și DE. 


Ne așteptam ca schimbarea să stârnească interesul tinerilor, deoarece oferea oportunitatea obținerii unor locuri de muncă relativ bine plătite, în condițiile neajunsurilor financiare care caracterizează societatea românească. Dar au fost puțini cei care au vrut să obțină carnetul de șofer profesionist, pentru a pleca apoi pe camioane.
 

În schimb, în ultima perioadă avem serii aproape întregi de cursanți care vor să obțină permisul pentru A și A1, pentru motociclete. Probabil este o consecință a traficului aglomerat din Constanța, a absenței acute de locuri de parcare, care îi face pe tineri să prefere mai degrabă vehiculele pe două roți”, a afirmat Niculae Dicu, directorul școlii auto.
 

Precizăm că la categoria A sunt încadrate motocicletele cu sau fără ataș și tricicluri cu motor cu puterea de peste 15 kW. Cei interesați trebuie să aibă vârsta minimă de 24 de ani. La categoria A1 sunt motocicletele cu puterea maximă de 11 kW, iar aplicarea pentru permisul de conducere este posibilă dacă persoana are minimum 16 ani împliniți, la fel ca în cazul categoriei AM.


Constănțenii care doresc să obțină permisul de conducere au posibilitatea să învețe cu unii dintre cei mai buni instructori din județul Constanța, indiferent de categoria vizată. Cei interesați se pot adresa, pentru detalii și înscrieri, la numerele de telefon 0241/615.862 sau 0722.892.603.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.691 secunde