Combatanți kurzi din Siria au recucerit de la SI sate din provincia Raqa

88
Combatanți kurzi din Siria au recucerit de la SI sate din provincia Raqa - atac-1433144117.jpg

Articole recomandate

Combatanți kurzi au recucerit duminică de la gruparea Statul Islamic (SI) mai multe sate din provincia siriană Raqa (nord), bastion al jihadiștilor, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit Agerpres.ro.



Sprijiniți de loviturile aeriene ale coaliției anti-jihadiste, combatanții Unității de Protecție a Poporului (YPG), o miliție kurdă ce luptă contra grupării extremiste sunite în nordul și nord-estul Siriei, a recucerit de la jihadiști opt sate din vestul provinciei Raqa.

"Unitățile kurde și aliații lor au înaintat și au luat sub control cel puțin opt sate din sud-estul Kobani, în timp ce coaliția internațională efectua lovituri", a declarat OSDO.

Milițiile kurde și combatanții rebeliunii au recucerit în ianuarie de la SI Kobani, situat în provincia Alep (nord), la granița turcă.

De atunci, YPG a înaintat spre est în direcția orașului Raqa.

SI a lansat sâmbătă un atac la periferia Hassake (nord-est), centrul administrativ al provinciei cu același pe care gruparea jihadistă încearcă să-l captureze, ajungând la patru kilometri de oraș.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9788 secunde