Comisarul pentru justiție, Jacques Barrot, avertizează Italia cu privire la discriminarea romilor

181
Comisarul european pentru justiție, libertăți și securitate, Jacques Barrot, a avertizat Guvernul italian în legătură cu eventuale discriminări la adresa romii, după ce autoritățile din Peninsulă au decis să ia amprentele locuitorilor taberelor de nomazi, relatează Il Tempo, citând agenția Adnkronos.
"Nu pot fi făcute discriminări în ceea ce privește romii", a declarat comisarul, care a preluat portofoliul justiției de la italianul Franco Frattini, în prezent Ministru de Externe al Italiei.
"Nu pot spune mai mult pentru moment", a adăugat el. "Deocamdată nu am informații în acest dosar", a precizat oficialul european.
Pietro Petrucci, purtătorul de cuvânt al comisarului Leonard Orban, declarase vineri că Bruxelles-ul nu poate comenta declarațiile politice referitoare la proiectul de amprentare a ocupanților taberelor de romi. "CE nu comentează această măsură înainte de adoptarea unei legi și a notificării executivului european în acest sens", a spus el, subliniind însă că Uniunea acordă o mare importanță respectării drepturilor omului, a valorilor fundamentale și luptei împotriva discriminării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9034 secunde