Computerul cu inteligență artificială inclusă. Microsoft va instala un buton special pe tastaturi

489
Computerul cu inteligență artificială inclusă. Microsoft va instala un buton special pe tastaturi - tastaai61815600-1704393207.jpg
Microsoft propune ca 2024 să fie „anul PC-ului cu inteligență artificială” și dă startul cu o schimbare semnificativă a tastaturii de pe noile laptopuri și PC-uri. O nouă tastă Copilot va fi livrată pe o varietate de PC-uri și laptopuri noi de la partenerii Microsoft, oferind acces rapid la experiența Windows Copilot cu inteligență artificială de la Microsoft direct de la apăsarea unui buton de pe tastatură.


Tasta Copilot este prima mare schimbare în configurația tastaturii PC-urilor cu Windows din ultimele aproape trei decenii. „În urmă cu aproape 30 de ani, am introdus tasta Windows pe tastatura PC-ului care a permis oamenilor din întreaga lume să interacționeze cu Windows”, spune Yusuf Mehdi, vicepreședinte executiv și director de marketing pentru consumatori la Microsoft.


AI, la un click distanță


„Considerăm că acesta este un alt moment de transformare în călătoria noastră cu Windows, în care Copilot va fi punctul de intrare în lumea inteligenței artificiale pe PC.”


Această nouă tastă Copilot va înlocui tasta de meniu (tasta de aplicație) care a fost introdusă alături de tasta Windows în urmă cu zeci de ani. Ea va fi plasată lângă tasta Alt din dreapta pe majoritatea tastaturilor, amplasarea variind în funcție de OEM și pe diferite piețe.


Este în același loc în care Microsoft a adăugat o tastă Office dedicată pe propriile tastaturi în 2019. Tasta Copilot lansează pur și simplu Windows Copilot care este integrat în Windows 11, oferind un chatbot asemănător cu ChatGPT care poate răspunde la întrebări sau chiar poate efectua acțiuni în interiorul Windows.


Microsoft lucrează la o „reîmprospătare” a Windows, care se va concentra pe noi funcții de inteligență artificială, alături de adăugarea AI în tot mai multe părți ale software-ului și serviciilor sale. Microsoft chiar a început anul prin marcarea Microsoft Edge ca fiind „browserul AI”, semnalând că impulsul Microsoft în materie de AI este departe de a se încheia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4901 secunde