Condamnatul supus unei execuții dificile în Arizona a primit de 15 ori doza letală normală

125
Condamnatul supus unei execuții dificile în Arizona a primit de 15 ori doza letală normală - deathpenalty75200900-1407069076.jpg

Articole recomandate

Condamnatul la moarte Joseph Wood, executat la 23 iulie în Arizona în urma unei proceduri neobișnuit de lungi, de aproape două ore, a primit de 15 ori dozele mortale prescrise pentru două dintre produse, au declarat avocații săi, citați de AFP.


"Protocolul de execuție din Arizona stipulează că deținutul trebuie executat primind 50 de miligrame de hidromorfon și midazolam. Dar raportul execuției dat publicității vineri seara de Departamentul penitenciarelor din Arizona (ADC) arată că protocolul experimental nu a funcționat așa cum ar fi trebuit", a subliniat într-un comunicat Dale Baich, un avocat al condamnatului.

"În loc să primească o doză așa cum cere protocolul, ADC a injectat 15 doze separate din această combinație de medicamente, ceea ce a prelungit execuția și a făcut-o cea mai lungă din istoria recentă", a explicat Baich.

Acesta a făcut apel la o anchetă independentă, condusă de o autoritate neguvernamentală. Executarea lui Joseph Wood, în vârstă de 55 de ani, condamnat pentru uciderea prietenei sale și a tatălui acesteia în 1989, a durat 117 minute, în loc de circa zece minute în mod obișnuit. Condamnatul "a gâfâit", "a gemut", "s-a sufocat și s-a chinuit să respire timp de aproximativ o oră și 40 de minute", a anunțat Dale Baich la încheierea execuției.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4962 secunde