Consiliul European a dat undă verde unui nou acord PNR cu Australia

1551
Consiliul European a dat undă verde unui nou acord PNR cu Australia - pnr-1316806098.jpg
Consiliul UE a dat undă verde pentru semnarea unui nou acord care permite autorităților austra-liene să păstreze timp de cinci ani și jumătate informații personale despre pasagerii care zboară între UE și Australia.
Conform înțelegerii sprijinite de miniștrii de interne din UE reuniți în cadrul Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI), autoritățile australiene vor putea să păstreze date precum nume, numere de cărți de credit, numere de telefon și adrese, ca parte a eforturilor de luptă împotriva criminalității și terorismului.
Acordul stabilit ar urma să fie semnat până la sfârșitul lunii septembrie, înlocuindu-l pe cel din prezent, care datează din 2008, se arată într-un comunicat al Consiliului. Înțelegerea trebuie ulterior aprobată de Parlamentul European.
Uniunea Europeană are în prezent acorduri privind transferul și folosirea de date despre pasageri (PNR - Passenger Name Record) cu Australia, Canada și SUA. În mai 2010, PE a decis să amâne votul prin care să-și acorde consimțământul pentru acordurile PNR cu SUA și Australia. Cele două înțelegeri nu au fost încă finalizate, aplicându-se din acest motiv pe baze provizorii din 2007 și, respectiv, 2008.
Parlamentul a cerut printr-o rezoluție negocierea unor noi acorduri cu SUA și Australia, precum și cu Canada, cu care există în vigoare un acord PNR din 2006.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 17 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : "La nebuni să mergi tu!"
Pagina a fost generata in 0.8038 secunde