Concurs Consiliul Județean, partener într-un proiect de 600.000 de lei fără să aibă habar

832

Articole de la același autor

Deși Consiliul Județean (CJC) a aprobat un acord de parteneriat pentru perfecționarea personalului, reprezentanții CJC trăiesc într-o ceață administrativă. Până în prezent, proiectul a constituit o "adevărată surpriză" pentru reprezentanții județeni responsabili de încheierea acestui parteneriat

Potrivit Legii 188/1999 privind statutul funcționarilor publici, funcționarii publici "au dreptul și obligația de a-și îmbunătăți în mod continuu abilitățile și pregătirea profesională".
Râvnind să își îmbunătățească performanțele structurilor administrative, Consiliul Județean a acceptat recent să devină partener al Universității București (solicitant) împreună cu Primăria Câmpina (județul Prahova) în vederea realizării Proiectului -"Formarea și perfecționarea personalului de conducere din instituții ale administrației publice locale".
După ce a fost aprobat prin hotărârea cu nr. 258, din ultima ședință a CJC, proiectul a fost trimis spre finanțare către Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Internelor și Reformei Administrative. Proiectul face parte din Programul Operațional "Dezvoltarea Capacității Administrative", finanțat din Fondul Social European.

"Lanțul slăbiciunilor" administrative
Construit într-un ton angelic-trandafiriu, acordul de parteneriat de pe ordinea de zi din 13 august se pierde în strategii mult prea generale. În același general, plutește și Constantin Brăgaru, șeful al Direcției Generale de Afaceri Europene, care și-a pus semnătura pe acest acord.
Încadrat într-o aură inocentă, Brăgaru s-a încor-dat cu o voință miraculoasă pentru a oferi mai multe detalii. Fără succes. El a lansat un lanț al slăbiciunilor, eliberându-se de povara responsabilității. Brăgaru a plasat grija unui alt funcționar al Direcției. "Telefonul fără fir" a funcționat în continuare întrucât de aici, am ajuns în capitală pentru a lămuri situația împreună cu un reprezentant al Universității București. Cu o eficacitate organizațională aridă, acesta din urmă s-a ascuns în același vag nor informațional, dovedindu-și incapacitatea de oferi informații concrete legate de acest parteneriat.
Cea care a încheiat "lanțul" a fost Mariana Belu, secretarul județului, care a adus lumină în acest caz. Ea a declarat că valoarea proiectului ajunge la 600.000 de lei. Universitatea București va asigura cofinanțarea activităților proiectului în cazul selecției la finanțare, nesolicitând participarea financiară a partenerilor.
Conform Acordului, CJC va avea ca sarcini principale selectarea cursanților, asigurarea unui spațiu adecvat desfășurării activităților și asigurarea unui coordonator pe plan local. Belu a mai precizat că durata proiectului este de 12 luni, în fiecare lună urmând să se organizeze module de câte trei zile. Potrivit secretarului, "8-9 profesori ai Universității vor instrui 60 de funcționari publici din județul Constanța". La final, Belu și-a exprimat speranța ca lucrările să demareze din luna noiembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8708 secunde