Continuă războiul! Ucraina a primit rachete Harpoon din Danemarca şi obuziere cu autopropulsie

412
Continuă războiul! Ucraina a primit rachete Harpoon din Danemarca şi obuziere cu autopropulsie - image201807162256986141lansatorm-1653742838.jpg

Articole recomandate

Ucraina a început să primească rachete antinavă Harpoon din Danemarca şi obuziere cu autopropulsie din Statele Unite, a indicat sâmbătă ministrul apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, transmite Reuters, citată de Agerpres.

'Apărarea de coastă a ţării noastre nu doar va fi întărită cu rachete Harpoon - ele vor fi folosite de echipe ucrainene instruite', a scris Reznikov pe pagina sa de Facebook.

El a afirmat că rachetele Harpoon vor fi folosite alături de cele ucrainene Neptun pentru apărarea coastei ucrainene, inclusiv a portului sudic Odesa.

După lansarea invaziei în Ucraina la 24 februarie, Rusia a impus o blocadă navală asupra porturilor ucrainene, împiedicând exporturile de cereale, şi a folosit flota Mării Negre pentru a lansa atacuri cu rachete împotriva Ucrainei.

Reznikov a mai scris că primirea rachetelor Harpoon este rezultatul cooperării între câteva state, precizând că livrarea din Danemarca a avut loc 'cu participarea prietenilor noştri britanici'.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5273 secunde