Variola maimuței, inclusă de OMS pe lista dificultăților mondiale alături de Covid-19 și războiul din Ucraina

177
Variola maimuței, inclusă de OMS pe lista dificultăților mondiale alături de Covid-19 și războiul din Ucraina - maimuta-1653317332.jpg
Variola maimuței a fost inclusă de Organizația Mondială a Sănătății pe lista dificultăților cu care se confruntă lumea acum alături de Covid-19 și războiul din Ucraina. Creșterea numărului de cazuri i-a luat prin surprindere pe oamenii de știință întrucât boala nu e ușor transmisibilă și e rară în afara Africii Centrale și de Vest, potrivit Realitatea.net


Lumea se confruntă cu provocări „formidabile”, inclusiv Covid-19, războiul din Ucraina și variola maimuței, a avertizat șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Afirmația a fost făcută duminică la Geneva, unde experții agenției de sănătate a ONU au discutat despre infectările cu variola maimuței detectate în 15 țări din afara Africii, continent unde boala este endemică.


Aproape 100 de cazuri au au fost confirmate în Europa, SUA, Canada, Australia și Israel. Cu toate acestea, experții spun că riscul pentru publicul larg este scăzut pentru că boala nu se răspândește repede și este de obicei ușoară.

Creșterea numărului de îmbolnăviri a determinat autoritățile sanitare din Belgia să impună carantină obligatorie de 21 de zile pentru pacienţii infectaţi cu variola maimuţei. Măsura e la nivel de recomandare în Marea Britanie.


Pagina a fost generata in 0.6745 secunde