Ultima generație cu specializarea matematică-informatică a Colegiului Militar "Al. I. Cuza" se pregătește de admitere

1793
Ultima generație cu specializarea matematică-informatică a Colegiului Militar

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, este programată proba din cadrul primei etape a examenului de admitere în clasa a IX-a a Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza" din Constanța.



Pentru anul școlar 2022-2023, colegiul oferă cinci clase (120 locuri) profil militar/specializarea matematică-informatică. La procesul de recrutare, selecție și admitere în colegiu nu pot participa absolvenții clasei a VIII-a din seriile anterioare care au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ liceal sau profesional din sistemul național de învățământ și care s-au retras, au întrerupt studiile sau au fost declarați repetenți.

Cu prilejul recentului Târg al Ofertelor Educaționale, desfășurat la Sala Sporturilor din Constanța, prezent la standul Colegiului Militar, prof. Adrian Ilie, director adjunct, ne-a oferit noutățile în ceea ce privește clasa a IX-a: „De anul viitor, 2023-2024, după intrarea în vigoare a noilor planuri cadru, vom avea cinci clase cu specializare militară. Probabil că, odată cu această schimbare, examenul de Bacalaureat nu se va mai axa foarte mult pe matematică sau va fi un alt nivel de evaluare. Disciplinele sunt aceleași, nu s-au modificat foarte mult, numai că se dorește puțin schimbarea specializării, adică rezultatele să fie altele. Deja se știe că, fiind o instituție cu profil vocațional, candidații nu vin atât pentru specializarea matematică-informatică, ci pentru pregătirea militară primară, pentru accederea în Academie”, a mai precizat prof. Adrian Ilie.

Calendarul admiterii în colegiile militare

Joi, 26 mai, candidații sunt așteptați să se prezinte la sediul colegiului, în vederea efectuării instructajului, până la ora 18.00.

Vineri, 27 mai, are loc susținerea probei de verificare a cunoștințelor. Accesul candidaților în sălile de concurs se face între orele 8.00 - 8.30. Accesul candidaților în sală pentru susținerea probei de verificare a cunoștințelor se realizează pe baza cărții de identitate (pentru candidații care au împlinit 14 ani) sau a certificatului de naștere (pentru candidații care nu au împlinit 14 ani). Este interzis accesul candidaților în sălile de concurs cu telefoane mobile, mijloace tehnice de calcul sau cu alte mijloace audio-video de înregistrare/redare, manuale, cărți, dicționare, alte notițe sau însemnări; Susținerea probei de verificare a cunoștințelor este prevăzută pe durata a trei ore, între orele 9.00 și 12.00.

Tot pe 27 mai, după ora 12.00, are loc evaluarea lucrărilor în prezența candidaților. La ora 16.00 au loc afișarea rezultatelor la proba de verificare a cunoștințelor și depunerea contestațiilor (se poate contesta modul de desfășurare a probei de admitere, nu nota obținută). Pe timpul desfășurării concursului de admitere, candidaților li se asigură gratuit asistență medicală și medicația necesară; nu se percepe taxă de înscriere la examenul de admitere; nu se asigură cazare și hrănire.

Pe data de 3 iunie vor fi transmise în format electronic, către comisia județeană, opțiunile și notele candidaților admiși la proba de verificare a cunoștințelor, prin completarea acestora în aplicația informatică centralizată.

Pe data de 30 iunie va fi transmisă Colegiului Național Militar „Al.I. Cuza”, de către comisia județeană, baza de date județene cuprinzând mediile finale de admitere, prin confirmarea finalizării operațiunilor, urmată de validarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de înscriere.

Pe 4 iulie au loc repartizarea computerizată în învățământul militar liceal și comunicarea rezultatelor în unitatea de învățământ respectivă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.063 secunde