Coreea de Nord "a pregătit o rachetă nucleară și o va lansa sâmbătă"

394
Coreea de Nord

Articole recomandate

Coreea de Nord pregătește un nou test nuclear, în ciuda avertismentelor extrem de dure primite din partea președintelui SUA, Donald Trump, care a declarat că e pregătit să rezolve problema coreeană cu sau fără ajutorul Chinei.


Regimul de la Phenian a introdus o rachetă nucleară într-un tunel și ar intenționa să o lanseze chiar în această sâmbătă, au declarat observatorii dintr-un grup de monitorizare a activităților din Coreea de Nord.




"Imagini din satelit din 12 aprilie arată o activitate intensă în jurul punctului de testare nucleară de la Punggye", au declarat oficialii grupului de monitorizare North 38, potrivit Metro.co.uk

De mai multe zile se fac speculații că regimul condus de Kim Jong-un va lansa o nouă rachetă balistică sau chiar nucleară pentru a marca 105 ani de la nașterea fondatorului Kim Il-Sung.

Potrivit Voice of America, care citează surse din administrația de la Casa Albă, Coreea de Nord "ar fi introdus un dispozitiv nuclear într-un tunel și ar putea să-l lanseze sâmbătă".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4438 secunde