Coreea de Nord anunţă un nou submarin nuclear tactic de atac

289
Coreea de Nord anunţă un nou submarin nuclear tactic de atac - 1-1694156685.jpg

Articole de la același autor

Coreea de Nord a anunţat, vineri, 8 septembrie, că a construit un submarin nuclear tactic de atac în cadrul eforturilor sale de a-şi consolida forţa navală, a indicat agenţia de presă nord-coreeană ACTC, citată de AFP.

Acest nou submarin a fost prezentat, miercuri, la o ceremonie prezidată de liderul nord-coreean Kim Jong Un, care a declarat că submersibilul face parte din „progresul în viitor al Marinei în materie de armament nuclear”, notează ACTC.

Lansarea submarinului, numit Hero Kim Kun Ok, „a marcat un nou capitol în consolidarea forţelor navale ale RPDC”, potrivit agenţiei de presă nord-coreene care se referă la prescurtarea numelui oficial al Coreei de Nord.

În cursul ceremoniei, liderul nord-coreean a vorbit despre „planul strategic şi tactic de îmbunătăţire continuă a modernităţii forţelor submarine şi de suprafaţă şi de avansarea în viitor a armamentului nuclear al Marinei”.

El a subliniat de asemenea că „înarmarea Marinei cu arme nucleare devine o sarcină urgentă”. Joi, Kim Jong Un a inspectat submarinul care urma să efectueze o testare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3812 secunde