Coreea de Sud închide spitalele pentru a opri răspândirea virsului MERS

139
Coreea de Sud închide spitalele pentru a opri răspândirea virsului MERS - southkoreamers-1434100744.jpg
Autoritățile de la Seul au decis închiderea a două spitale unde erau tratați pacienții care fuseseră diagnosticați cu afecțiunea respiratorie MERS. Cel puțin 133 de persoane, pacienți și personal medical, vor rămâne izolați pentru cel puțin următoarele 11 zile – perioadă echivalentă cu timpul de incubare al virusului.


Middle East Respiratory Syndrome (MERS) a infectat 126 de persoane în Coreea de Sud, 11 decese înregistrându-se până în prezent de la primul caz, cel al unui om de afaceri întors în țară din Orientul Mijlociu, diagnostic ce a fost pus în urmă cu numai 3 săptămâni.


Această nouă situație este una în care s-a înregistrat cea mai amplă răspândire a virusului care a fost identificat pentru prima dată la oameni în 2012, în Arabia Saudită, iar teama unei epidemii este una reală, mai ales pe continentul asiatic unde populația s-a mai confruntat în anii 2002-2003 cu un virus asemănător, Severe Acute Resipratory Syndrome (SARS), acesta fiind cauza a 800 de decese. 


După ce a vizitat mai multe centre medicale pentru a trata simptomele de tuse și febră, bărbatul de 68 de ani, revenit în țară din Orientul Mijlociu, a fost în cele din urmă diagnosticat, din nefericire lăsând în urmă potențialul de infecție în centrele vizitate.

Experții Organizației Mondiale a Sănătății susțin că lucrează cu autoritățile și că este posibil ca răul cel mai mare să fi trecut. Numărul persoanelor aflate în carantină, fie acasă, fie în spitale, a ajuns la 3680, un ușor declin înregistrându-se pentru prima dată de la începutul răspândirii virusului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2839 secunde