Coșmarul de la Grenfell Tower nu se mai termină! Zeci de supraviețuitori ai incendiului au încercat să se sinucidă: "Au văzut cum sunt aruncați copii din clădire!"

1839
Coșmarul de la Grenfell Tower nu se mai termină! Zeci de supraviețuitori ai incendiului au încercat să se sinucidă:

Articole recomandate

Cel puțin 20 de supraviețuitori și martori ai tragediei de la Grenfell Tower au încercat să-și pună capăt zilelor, potrivit unei asociații care le oferă susținere psihologică. În luna iunie, aproximativ 80 de oameni și-au pierdut viața în urma incendiului devastator care a cuprins blocul din Londra. În doar câteva minute, toată clădirea a fost cuprinsă de flăcări din cauza izolației.


Un reprezentant al grupului Justice4Grenfell, care are în grijă supraviețuitori ai tragediei din Marea Britanie, a afirmat că cel puțin 20 de supraviețuitori au încercat să-și pună capăt zilelor, notează BBC News, care specifică faptul că nu a putut să confirme informația din alte surse.


Reprezentanța unei alte asociații a afirmat că mulți oameni nu reușesc "să-și șteargă din minte" imaginile cu turnul cuprins de flăcări.

"Sunt multe cazuri de dependență de alcool și de pastile. Oamenii se simt izolați", a spus Yvette Greenway, fondatoarea asociației Silence of Suicide.

Aceasta consideră că o să fie mai multe cazuri de oameni care suferă de sindromul de stres post-traumatic, depresie și anxietate.

Judy Boldon, care lucrează în domeniul sănătății de 20 de ani și coordonează voluntarii de la Justice4Grenfell, consideră că metodele prin care supraviețuitorii și martori primesc sprijin psihologic trebuie schimbate. Mai precis, ea consideră că oficialii nu trebuie să aștepte ca oamenii să caute ajutor, ci să-i caute pentru a le oferi consiliere.

"Au nevoie urgent de consiliere. Oamenii iau medicamente pentru a trece peste această traumă (…) Și-au văzut vecinii căzând din clădirea cuprinsă de flăcări, au văzut cum sunt aruncați copii din clădire… ", a mai spus aceasta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9169 secunde