Cozi la clinicile Covid din China, după ce autoritățile au ridicat restricțiile dure

206
Cozi la clinicile Covid din China, după ce autoritățile au ridicat restricțiile dure - china-1670864162.jpg

Articole de la același autor

La trei ani după debutul pandemiei, China a eliminat multe dintre măsurile foarte restrictive din cadrul politicii „zero Covid” ca urmare a protestelor fără precedent. Trecerea la etapa conviețuirii cu virusul a venit, însă, cu o creștere a numărului de cazuri, relatează Reuters, potrivit Libertatea

Această răspândire rapidă a cazurilor, dar și a îngrijorării în rândul populației, este ilustrată de cozile care s-au produs la clinicile din cadrul spitalelor pentru verificări privind apariția simptomelor de Covid.

China a renunțat la testarea obligatorie cerută înainte pentru majoritatea activități publice, a renunțat la multe carantine și până marți dimineața va dezactiva o aplicație mobilă obligatorie, folosită pentru a urmări istoricul călătoriilor unei populații de 1,4 miliarde de oameni.

Dar, cu o expunere redusă la o boală ținută în mare măsură sub control până acum, China nu este pregătită, spun analiștii, pentru un val de infecții care ar putea pune presiune asupra fragilului său sistem de sănătate și ar putea opri economia.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4558 secunde