Momente istorice oferite de David Popovici! „Racheta românească” Este primul campion mondial la natație

531
Momente istorice oferite de David Popovici! „Racheta românească” Este primul campion mondial la natație - david-1670865062.jpg

Articole de la același autor

David Popovici a fost desemnat de revista Swimming World Magazine, cea mai prestigioasă publicaţie din lume dedicată nataţiei, drept cel mai bun înotător al anului 2022. Este prima oară în istorie când un înotător român primește o astfel de nominalizare, potrivit Gândul


Popovici a revoluționat natația la nivel mondial. A împlinit 18 ani în septembrie, dar numele său a făcut înconjurul lumii înaintea majoratului.

Anul 2022 a fost unul extraordinar pentru cel cunoscut deja ca „Racheta românească”, iar data de 20 iunie 2022 e una specială: este ziua în care, la doar 17 ani, David a devenit primul campion mondial la natație în bazin mare, ce provine din România. Până atunci, țara noastră a obținut doar două titluri mondiale, realizate de fetele „de aur” Tamara Costache (1986 – 50 m liber) și Diana Mocanu (2001 – 200 m spate).


Tânărul legitimat la Dinamo a câștigat medalia de aur în proba de 200 de metri liber din cadrul Campionatelor Mondiale de seniori de la Budapesta. Momentul a fost special și pentru că a reușit un record mondial la juniori, cu 1:43.21, ceea ce a reprezentat și al patrulea timp din istorie la seniori.

Interesant este și că Popovici s-a calificat în finala respectivă cu cel mai bun timp, 1:44.40, care a consemnat un record la juniori, iar 1:43.21 reușit în finală, a însemnat și faptul că și-a bătut propriul record.

Și David nu s-a mai oprit din a „străluci”. Până la 1 septembrie a stabilit opt dintre cei mai rapizi zece timpi în cursele de 100 de metri liber.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9182 secunde