Cristian Danileț intră în echipa Ancăi Dragu la Banca Națională a Republicii Moldova

164
Cristian Danileț intră în echipa Ancăi Dragu la Banca Națională a Republicii Moldova - danilet-1705424884.jpg
Recent pensionat din magistratură, Cristian Danileț va merge la Banca Națională a Republicii Moldova, alături de Anca Dragu, noul guvernator al instituției din țara vecină, au arătat, pentru Profit.ro, surse bancare.


Danileț deține de peste un an cetățenia moldovenească, în urma unui decret semnat de președintele Maia Sandu în noiembrie 2022. În perioada respectivă era exclus din magistratură în România, însă ulterior a câștigat procesele cu statul român, fiind reîncadrat și apoi pensionat la cerere.


Echipa de români de la Banca Națională a Republicii Moldova (BNM) se va mări și mai mult, după ce Anca Dragu, ex-ministru de Finanțe și ex-președinte al Senatului României, cu o carieră care a inclus și experiență acumulată la FMI și BNR, a fost numită guvernator de Parlamentul țării vecine, pentru un mandat de 7 ani. Dragu a fost ministru în Guvernul condus de Dacian Cioloș, care a recomandat-o, la rândul său, președintelui Moldovei, Maia Sandu, pentru această funcție. Surse bancare au declarat, că fostul judecător Cristian Danileț va face parte din noua echipă de conducere a băncii centrale din Moldova. Presa a speculat că Danileț va fi numit procuror general al Republicii Moldova, însă acestea nu s-au confirmat la finele anului trecut, când s-a încheiat etapa depunerii dosarelor. Cristian Danileț se va alătura, în schimb, echipei Ancăi Dragu de la banca centrală din Chișinău.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5363 secunde