"Rechinii" au făcut doar egal (1-1) acasă cu Pandurii

Criză acută la Farul: 10 meciuri fără victorie, -11 la "adevăr"

388

Articole de la același autor

Perioada neagră a Farului continuă, după ce, sâmbătă, "rechinii" n-au făcut decât egal la Constanța cu Pandurii Tg. Jiu. Elevii lui Ion Marin sunt într-o situație extrem de grea, ajungând la 10 meciuri la rând fără victorie în campionat și la -11 la "adevăr".

Farul s-a împiedicat din nou acasă, mai mult, și de o echipă cu care se bate pentru evitarea matineului.
Prin punctul cu gorjenii, al 13-lea din 45 posibile în Liga 1, constănțenii au sărit un loc peste zona retrogradării, dar pot cădea înapoi astăzi, după meciurile Bistrița - Gaz Metan și Poli Iași - Otopeni.
Calificând punctele meciului cu Pandurii drept "vitale", antrenorul Ion Marin a forțat ofensiv, schimbând așezarea tactică cu care jucase în meciurile de până atunci, 4-1-4-1, într-una cu doi atacanți (Chico și Gosic), 4-4-2.
Consumați destul de mult într-un meci greu la mijlocul săptămânii, Pandurii au venit chitiți pe jocul care-i place cel mai mult lui Cârțu în deplasare, "autobază" și contraatac. Astfel că "rechinii" au deținut inițiativa, cu un Gaston energic pe stânga. Farul a avut 6 șuturi pe poartă și 5 pe lângă până la pauză, dar nu a ieșit decât o ocazie mare (Băcilă ’36), la care ex-faristul Stanca a intervenit excelent, ca de altfel pe toată durata meciului.
În prima parte, Gosic s-a aflat de cîteva ori în poziții favorabile în careu, dar șuturile sale din întoarcere ori nu și-au atins ținta, ori au fost slabe, cum s-a întâmplat în minutul 38.
De cealaltă parte, pe contraatac, cuplul Ilie Iordache - Alex Pițurcă a pus ceva probleme, iar, după ce Iordache a ratat în minutul 49, peste patru minute Pandurii a deschis scorul, prin Ghindeanu, același care se arătase periculos și în minutul 45.
A fost multă somnolență în careul Farului la gol, mingea survolând nestingherită suprafața, iar gorjeanul având destul spațiu pentru un șut la colțul lung.
Farul a reușit însă repede egalarea, în minutul 65, când Voiculeț i-a centrat impecabil lui Chico la 6 m, iar portughezul a trimis cu capul în plasă, ajungând la 4 goluri stagionale.
După 1-1, "rechinii" au presat, forțând golul doi, dar baricada lui Cârțu a rezistat. Până în primul minut dintre cele 4 de prelungire, când Stanca s-a mai arătat inspirat o dată, la șutul lui Băcilă, Farul nu a mai avut decât un șut al lui Maxim (’69), pe lângă, dar a și solicitat 11 m, în minutul 75, la un contact Stanca - Chico.

Au marcat: Chico (min. 65) / Ghindeanu (min. 53)

FC Farul (antrenor, Ion Marin): Curcă (cpt.) - Farmache, Pătrașcu, Rastovac, Maxim - Băcilă, Cruceru (min. 64, Fatai), Voiculeț, Gaston (min. 84, M. Nae) - Chico, Gosic (min. 64, L. Pârvu)

Pandurii (antrenor, Sorin Cârțu): Stanca - Popete, Ad. Rusu, Chibulcutean, Cardoso - Ghindeanu (min. 69, Nalați), Vancea (min. 74, V. Simion), Fl. Stângă (cpt.), D. Orac (min. 57, Murgan) - I. Iordache, Al. Pițurcă

Cartonașe galbene: Chico (min. 82) / Fl. Stângă (min. 82), Ad. Rusu (min. 85)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.956 secunde