Președintele Barack Obama:

"Criza fiscală a subminat credibilitatea SUA în străinătate"

86
1
Criza fiscală care tocmai s-a încheiat a subminat credibilitatea Statelor Unite în străinătate și a redus creșterea economică,

a declarat președintele Barack Obama, arătând că nu există câștigători din această situație, relatează CNBC.

Cu câteva ore înainte de acest discurs, Barack Obama a semnat acordul de compromis aprobat de Congres după mai multe săptămâni de blocaj. Plafonul datoriilor a fost prelungit până pe 7 februarie, iar activitățile guvernamentale vor fi finanțate până pe 15 ianuarie.

"Nu există câștigători, ultimele câteva săptămâni au provocat daune economiei. Nu cunoaștem încă amploarea daunelor, dar toți analiștii consideră că a fost încetinită creșterea economică", a spus președintele SUA.

El a arătat că numai riscul producerii unui default (incapacitate de plată) a majorat costurile de împrumut ale SUA, care s-au adăugat la deficit.

Din cauza incertitudinilor, mulți consumatori și-au redus cheltuielile și jumătate dintre directorii de companii au afirmat că blocarea activităților instituțiilor federale i-a determinat să își reducă planurile de angajări, pentru următoarele șase luni, a mai spus Obama, adăugând că americanii s-au săturat de Washington.

"Știm că familiile au rămas fără salariile sau serviciile pe care se bazau. Știm că posibilii cumpărători de case au obținut mai puține ipoteci", a continuat președintele.

Unii membri ai Congresului au susținut că au blocat activitatea guvernului în beneficiul economiei, dar Obama consideră că nimic nu a subminat mai mult economia în ultimii trei ani decât aceste tactici de fabricare a crizelor.

Încrederea americanilor în economie a scăzut în octombrie la cel mai redus nivel din ultimii doi ani, din cauza îngrijorării privind impactul blocajului politic asupra creșterii economice, potrivit indicelui lunar Bloomberg Consumer Comfort. 

Comentează știrea

admirator
19 octombrie 2013
nu criza fiscala

(care nu e prima si n-o sa fie nici ultima) ci modul in care a fost rezolvata!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4269 secunde