Daniel Asaftei provoacă un scandal monstru în artele marțiale

Concurs CS Marea Neagră cheamă în instanță Academia Navală

822

Articole de la același autor

Conducerea CS Marea Neagră consideră că unul dintre sportivii clubului, Daniel Asaftei, a fost legitimat abuziv la CS Marina-Academia Navală, la secțiile de Ju-Jitsu și Kempo, dar și la Federația Română de Arte Marțiale, fiind înscris în concursuri fără a fi transferat și fără a respecta regulile elementare de transfer.

Daniel Asaftei este multiplu campion național și mondial de Karate Modern, sportiv care, pe perioada mai multor ani, a beneficiat de toate avantajele pregătirii sale directe în cadrul clubului Marea Neagră, fiind - față de alți karatiști - favorizat
în ceea ce privește participarea
la concursurile naționale și internaționale. Din septembrie 2007, este student în anul I la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", la Facultatea Navigație, secția Poliției de Frontieră. Din acel moment, a început scandalul.
"Profitând de faptul că sportivul este cazarmat la sediul Academiei Navale, antrenorul George Ungureanu l-a inclus abuziv în lotul clubului CS Marina-Academia Navală, fără să ceară transferul sportivului de la clubul nostru. Aflând de această situație, i-am cerut d-lui Ungureanu să nu îl înscrie la alte stiluri de arte marțiale, deoarece acesta este component al lotului național de Karate Modern din Federația Română de Karate Modern, dar acesta nu a ținut cont
de cererea noastră și l-a înscris la trei concursuri. După unul dintre acestea, sportivul a suferit o intervenție chirurgicală la o ureche, din acest motiv neparticipând la Campionatul Național de Karate Modern. Aflând de toate acestea,
i-am cerut sportivului să aleagă între noi și clubul Marina, dar el
ne-a motivat că dorește să participe la toate cele trei stiluri, să fie membru și al clubului Academiei Navale, pentru că, astfel, îi va fi mai ușor și la facultate", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Marea Neagră, Florin Iordă-noaia. Conducerea clubului a înaintat o adresă către FR de Arte Marțiale, cerând ca acesta să nu fie legitimat ca sportiv, și o altă adresă către conducerea Academiei Navale, pentru a nu permite legitimarea acestuia în mod abuziv, dar nu a primit niciun răspuns ferm.

O lipsă evidentă de fair-play
"Conducerea clubului Marina-Academia Navală dorește să obțină rezultate cu sportivi pe care nu ei i-au pregătit, nu i-au format și nu au cheltuit nimic pentru formarea acestora, cazul lui Asaftei nefiind singular. Este o dovadă a lipsei de fair-play în sport", a adăugat Iordănoaia.
Având în vedere conflictul creat, conducerea clubului Marea Neagră a luat decizia de a chema în instanță Academia Navală, pentru a solicita daune-interese, iar pe sportivul Daniel Asaftei, pentru recuperarea sumelor cheltuite cu pregătirea acestuia.
De asemenea, va fi înaintată o adresă la Ministerul Apărării Naționale, pentru stoparea unor astfel de situații cu sportivii aflați în instituțiile militare, și o alta la Agenția Națională pentru Sport, pentru modificarea Legii 69/2000, deoarece aceasta încalcă drepturile cluburilor sportive, permițând unui sportiv de performanță dintr-un stil de arte marțiale să fie înscris și să participe și la alte stiluri de arte marțiale, ceea ce permite astfel de abuzuri.
Până la ora închiderii ediției, reprezentații CS Marina-Academia Navală nu au putut fi contactați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9743 secunde