Cu ce se vor delecta liderii europeni la summitul din Moldova: sarmale glazurate și mămăligă fiartă în zer

163

Articole de la același autor

Liderii europeni, care participă la summit-ul Comunității Politice Europene din Republica Moldova, vor fi serviți cu „bucate tradiționale, reinventate”. Potrivit bucătarilor, care sunt atât din România, cât și din Republica Moldova, „au fost selectate doar produse locale, care se găsesc pe teritoriul țării”.


Meniul ales, cuprinde mămăligă fiartă în zer, colțunași cu dovleac, sarmale glazurate, coloana infinitului din morcov și pește.


La aperitiv se vor servi sarmale cu umplutură de legume călite în stil moldovenesc acoperite cu glazură de vin și smântână afumată.


La gustare, oaspeții se vor delecta cu Roata norocului care este o tocăniță de vinete și roșii proaspăt tăiate presărate cu pudră de vin și usturoi negru sau pot servi colțunași din dovleac murat cu cremă de brânză de capră, sos de leuștean și icre de știucă, transmite Antena 3.


De asemenea, nici mămăliga nu va lipsi, aceasta va fi fiartă în zer și umplută cu brânză de burduh și trufe negre. Un alt fel de mâncare servit oaspeților, vor fi rulourile de cartofi umplute cu zacuscă.


Pentru felul principal, bucătarii au ținut cont de preferințele alimentare ale invitaților, de aceea au pregătit mâncăruri cu pește sau carne. Oficialii vor fi serviți cu mușchiuleț de miel cu frunze de varză, sos de hribi cu ulei, ceapă verde și un buchet de ierburi cu flori de sezon.


Vegetarienii vor mânca păstrăv de fag, în stil moldovenesc, iar amatorii de pește se vor delecta cu sturion preparat tot în stil moldovenesc.


La desert, se va servi tradiționalul „babă neagră” cu înghețată din vin din soiul Merlot alături de sos de vanilie și jeleu de struguri.


„Prin acest meniu am încercat să povestim despre ce se întâmplă în R. Moldova și în România, din punct de vedere gustativ, pentru că suntem frați și avem foarte multe obiceiuri în comun.


Eu cred că acesta este un spațiu exotic pentru multă lume, care se află aici pentru prima dată. Unii dintre ei nu au fost pe aici și nu știu la ce să se aștepte și cred că o să-i surprindem extrem de plăcut”, a declarat Alex Petricean, bucătar din România.


2.000 de participanţi sunt aşteptaţi la eveniment, inclusiv 700 de jurnalişti, la Castelul Mimi, un domeniu viticol, în satul Bulboaca, la aproximativ 35 de kilometri de Chişinău.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3781 secunde