Cum a fost prins bărbatul care a trimis 14 colete cu bombe în SUA

243

Articole recomandate

Un american de 56 de ani a fost arestat și pus sub acuzare în legătură cu seria de 14 colete cu dispozitive explozive, trimise unor proeminenți critici ai președintelui Donald Trump.


"Asemenea acte sunt josnice, nu își au locul în țara noastră" - a reacționat Trump. Ultimele pache suspecte au fost găsite vineri în Florida și New York, dar ar mai putea fi și altele, avertizează FBI-ul.


Autoritățile l-au identificat pe principalul suspect - Cesar Sayoc, în vârstă de 56 de ani, care a fost arestat la un magazin de accesorii auto, în Florida. Anchetatorii spun că au găsit amprente și ADN-ul suspectului pe unele dintre pachetele găsite până acum.


Polițiștii au ridicat pentru investigații și dubița suspectului, care avea lipite pe geam autocolante cu mesaje politice naționaliste, pro-Trump și anti-CNN. Presa scrie că Sayoc a mai fost arestat în 2002, după ce ar fi amenințat că "va detona dispozitive explozive".


Toate pachete suspecte, trimise la 12 adrese, conțineau dispozitive explozive - rudimentare, dar funcționale. Printre destinatari se număra foști înalți demnitari democrați, printre care președinte Barack Obama, fostul secretar de stat Hillary Clinton, fostul vice-președinte Joe Biden - cu două colete expediate, dar și actorul Robert de Niro. Niciunul dintre coletele capcană nu a explodat.


Donald Trump: "Aceste acte de terorizare sunt josnice și nu își au locul în țara noastră. Am cerut autorităților să nu precupețească resurse, inclusiv financiare, pentru găsirea celor responsabili și aducerea lor în fața unei justiții rapide și fără menajamente. Nu trebuie să permitem niciodată ca violențele politice să prindă rădăcini în America."


Însă, înainte acestei luări de poziții, Trump nu a fost așa de ferm. Inițial, în mesaje pe Twitter, părea să minimalizeze gravitatea acestei campanii de terorizare, cum a numit-o. Și a acuzat iar presa că, prin modul în care a relatat despre campania coletelor cu explozive, ar încerca să-i denigreze pe republicani înainte alegerilor, care vor avea loc în mai puțin de două săptămâni.


Dintre ultimele pachete suspecte găsite vineri, unul era trimis la New York, pe adresa fostului director de servicii de informații, James Clapper.


James Clapper: "Este, fără îndoială, o campanie de terorism domestic. Eu nu am dubii."


Oricine este un critic la dresa președintelui Trump trebuie să fie în alertă și să-și ia măsuri de precauție - a declarat james Clapper pentru CNN.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6711 secunde