Iran: Preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul de externe, morţi după prăbuşirea elicopterului care îi transporta

1565
Iran: Preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul de externe, morţi după prăbuşirea elicopterului care îi transporta - untitled-1716185666.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi şi ministrul său de externe, Hossein Amirabdollahian, şi-au pierdut viaţa în prăbuşirea elicopterului care îi transporta, într-o zonă muntoasă şi pe o vreme foarte rece, a declarat luni un oficial iranian, după ce echipe de căutare au localizat epava aparatului de zbor în provincia Azerbaidjanul de Est, informează Reuters.

"Preşedintele Raisi, ministrul de externe şi toţi pasagerii din elicopter au murit în prăbuşire", a declarat pentru Reuters un înalt oficial iranian, sub rezerva anonimatului din cauza sensibilităţii subiectului.


Şi televiziunea de stat a Iranului a confirmat decesele preşedintelui şi ministrului de externe iranian.

Anterior, un oficial iranian a declarat pentru Reuters că elicopterul în care se aflau Raisi şi Amirabdollahian era complet ars duminică, la locul prăbuşirii.

Postul de televiziune de stat a difuzat imagini de la locul accidentului unde se putea observa cum elicopterul s-a izbit de un vârf de munte, fără să existe însă declaraţii oficiale privind cauza prăbuşirii.

Agenţia de presă de stat IRNA a transmis că Raisi zbura cu un elicopter de fabricaţie americană Bell 212.

Echipele de salvare s-au luptat toată noaptea cu viscolul şi terenul dificil pentru a ajunge la epavă la primele ore ale zilei de luni.

"Odată cu descoperirea locului prăbuşirii, nu au fost detectate semne de viaţă printre pasagerii elicopterului", a declarat şeful Semilunii Roşii din Iran, Pirhossein Kolivand, la televiziunea de stat.

Anterior, postul naţional a oprit toate programele obişnuite pentru a difuza rugăciunile care se ţin pentru Raisi în toată ţara.

La primele ore ale zilei de luni, televiziunea de stat iraniană a arătat o echipă de salvare, purtând jachete fosforescente şi torţe de cap, înghesuită în jurul unui dispozitiv GPS în timp ce se deplasa pe jos pe un versant negru beznă pe viscol.

Mai multe ţări şi-au exprimat îngrijorarea şi au oferit asistenţă în orice operaţiune de salvare.

Casa Albă a declarat că preşedintele american Joe Biden a fost informat cu privire la informaţiile despre accident. China a spus că este profund îngrijorată. Uniunea Europeană a oferit tehnologie de cartografiere prin satelit de urgenţă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5843 secunde